“Kartal Merkez SİT Alanı Uygulama İmar Planı Onaylandı”
AK Partili Meclis Üyesi Nizamettin Altıntaş; “Kartal Merkez SİT alanı uygulama imar planı onaylandı. Kartal’ın merkezinde bulunan lokasyon, 10 Nisan 1997 tarihinde İstanbul 2 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından SİT alanı ilan edildi. 2020 yılındayız. 23 yıllık problem çözülmüş oldu. Rahmetli Arif Dağlar döneminde burası ile ilgili çalışmalar yaptı. Son olarak güncel plan 2013 tarihinde 1/5000’liik olarak büyükşehirde onaylandı. 1/1000’lik plan yapılmak üzere Kartal Belediyesi’ne gönderildi. Yani yaklaşık 7 yıldır 1/1000’lik imar planı bekleniyordu. Yeni yönetim ile beraber planlar tamamlandı. En kısa zamanda uygulamanın başlayacağını ümit ediyorum.” Dedi.
“Personel Arasında Ayrımcılık Var”
Nizamettin Altıntaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Her ortamda sosyal belediyecilik, katılımcı belediyecilik gibi söylemlerde bulunan CHP’li Başkanın bu sözlerini sahada göremiyoruz. Özellikle belediyede personeller arasında ciddi ayrımlar görüyoruz. Ötekileştirme görüyoruz. Personele mobbing görüyoruz. Özellikle ak parti döneminde işe girmiş ve bu dönemde çalışmakta olan 80 kişilik bir grup hala sosyal alacaklarını alamadılar. Yaklaşık kişi başı on bin TL alacakları var. Hatta aldığımız bilgiye göre yılbaşı zammı da yapılmayacak. Bir önceki dönem belediye başkanı Altınok Öz 74 kişilik bir grubu sözleşmeli personel olarak işe aldı. Bu arkadaşların da kıdem tazminatlarının seçim sonrasında ödeneceği bilgisi verilmiş. Bu arkadaşlarında ortalama 30 – 40 bin alacakları var. Bu süreç hala devam etmektedir. Bu konuda da herhangi bir girişimde bulunulmuyor. AK Parti döneminde işe girmiş olanlar veya baş örtüsü olan arkadaşlara sen AK Partilisin mantığı ile yaklaşıp yapılan işlerden ayrıştırılanlar, psikolojik baskıya maruz bırakılanlar var. Hatta aldığımız bir ifadeye göre biraz da küçümseyici bir tavır ile bir birim müdürü; “bana bir sigara al” şeklinde para uzatarak hakir görmeye kadar işi vardırmış durumda. Bu yaklaşım ne sosyal belediyeciliğe yakışır ne de demokratik bir yönetime yakışır” dedi.
“Meclis Üyeleri Bile Ayrıştırılıyor”
Ayrımcılık ve ötekileştirmeden bahsediyoruz. Bu sadece personel içinde değil, meclis üyelerinde de oluyor. CHP’li üyelerin cenaze mesajlarında “meclis üyemiz” denirken AK Partili üyelerin mesajlarında; “meclis üyesi” ifadelerine yer veriliyor. Bunlar küçük ayrıntılardır. Ancak personele de bu ayrımcılık hissettiriliyor. Yani adalet, eşitlik, demokrasi, katılımcılık lafta değil öz de olmalıdır. Hürriyet Caddesi’ne de değinmek istiyorum. Bu caddede yolculuk yaparken patates tarlasında oluğunu sanırsınız. Bunları da görmenizi isteriz” dedi.
“İyi Partili Yöneticiye Belediyeden Pozitif Ayrımcılık!”
AK Partili üye Nizamettin Altıntaş, çok tartışılacak bir iddiayı da dile getirerek sözlerini noktaladı. Altıntaş; “Vatandaşın biri Petrol İş Mahallesi’nde oturuyor. Diyor ki; benim komşum, mangal yapmak için mekân yaptı ve bunu sürekli hale getirdi. Ben bu durumdan rahatsızım. Konu bana gelince Komşu İletişim Merkezi (KİMER)’i aramasını söyledim. 16 Eylül 2020 tarihinde KİMER’i aradı. Bugün 5 Ekim 2020. Yani yaklaşık 20 gündür vatandaşa hiçbir dönüş olmadı. Niye? Şikâyet ettiği kişi ilçede İYİ Partili bir yöneticiymiş. Şimdi size gelince adalette öbür tarafa gelince değil mi? Neden bu konulara duyarsız kalıyorsunuz?” dedi. Altıntaş’ın iddialarına İYİ Partili İbrahim Yıldırım Ateş’ten yine meclis kürsüsünden cevap geldi.