Son zamanlarda sosyal medyada değişik hesaplar türedi. Kartal Gerçekleri, Maltepe Gerçekleri, Siyaset Gerçekleri vs. uzayıp gidiyor. Kendini açıkça ifade edemeyen ya da yazdıklarından dolayı başına bir iş gelmesinden korkanlar, bir zamanların fenomen hesapları gibi kendilerini gizleyerek ya algı yaratıyor ya iftira atıyor ya doğruları yazıyorlar.
Her zaman açıkça eleştiri yapan, yazan, mevkii ya da makamı ne olursa olsun hata yapana "Hatalısın!" diyebilen biri olarak ben de Kartalspor Gerçeklerini yazayım isterim.
Apaydın ile birlikte belediyede Kartalspor'dan ayrıldı!
Malumunuz Kartalspor Kulübü son dönemde yine başkan değişikliği ile gündeme geldi. Kulübün başına zamanın Bank Asya 1. Ligi olarak nitelenen güçlü takımının başkanlığını da yapmış olan Binali Aydın geldi. Kartal belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın'ın "2 kez olağanüstü genel kurul yaptım. Aday çıkmadı. O sebeple mecburen başındayım" dediği kulüpten "Alın kongre kararını ben adayım" diyerek gitmesini sağlayan Aydın, göreve geldi ama belediyenin bundan sonraki yaklaşımı deyimi yerinde ise hiç yapıcı olmadı.
Kartal Stadı üzerinden elde edilen gelirleri kim aldı?
Mesela; Ali Apaydın döneminde Kartal Stadı üzerinde kermes, etkinlik alanı ya da yöresel ürünler pazarı gibi işlere izin verildiği halde Binali Aydın döneminde yapılan taleplere "evet" cevabı çıkmadı. Tuhaf olanı o dönemde izin verildiği halde, yapılan faaliyetlerden Kartalspor'un kasasına kayda değer bir giriş dahi olmamasıdır. Sayın Aydın'a bu soruyu defalarca sordum ama yanıt vermedi ya da veremedi. O alanın üzerindeki faaliyetlerden Kartalspor Kulübü neden gelir elde etmedi? Hatta bir adım ileri gideyim. Burası bir gelir elde edilmeden nasıl verildi? Belgesi ile cevap verilir ise tabii ki yayınlarım.
Sormadan edemeyeceğim. Kartal Stadyumu yıkıldı. Bildiğim kadarı ile birçok hurda çıktı. O malzemeler ne oldu? Satıldı mı? Satıldı ise geliri neden kulüp ya da belediye kayıtlarında yok? Satılmadı ise nerede depolandı?
Altyapı konusunda Servet Çetin çok haklı!
Kartalspor, Fenerbahçe, Galasaray ve Milli Takımın eski oyuncusu Servet Çetin'in haklı isyanını yayınladık. Herkes hak verdi. Eleştirip kulübe destek verseydin diyenler de oldu. Açıkçası eski bir değerimizdir. Eleştirilere muhatap değildir. Zaten Çetin'in altyapıdan çıkmış olması sebebi ile yetiştirme ücreti vb. gelirler ile Kartalspor'a çok ciddi gelirler getirdiğini en iyi Kartalspor'u yönetenler ve futboldan anlayanlar bilir.
Fakat oradaki bir detay önemli! Diyor ki Servet Çetin; "Al yapısı ile tüm büyükleri yenerdi. Herkesin gıpta ile baktığı bir altyapıya sahiptik."
Bir zamanlar 850 iken nasıl oldu da 50 öğrenciye düşüldü!
Takım 1. Ligde iken 850 öğrencili bir altyapı vardı. Sonrasında küme düştükçe bu sayı azalsa da hiçbir zaman önemini kaybetmedi. Hatırlıyorum, Taner Özdemir'in başkanlığı döneminde Kartalspor altyapı tesisi ciddi bir revizyondan geçirildi. Zemini yenilendi. Çevresi toparlandı. Binası onarıldı. Yani kulübün aslında geleceği olan alana ciddi para harcanarak yatırım yapıldı. Çok eleştirilen Özdemir'in dönemi bence Kartalspor'un en iyi yatırımlara imza attığı dönem oldu. Kulüp binasında futbolcuların yattığı köhne odalar adeta otel konforuna kavuştu.
Doğru olan da bu değil miydi?
Ne olduğu bilinmeyen oyunculara yüzbinlerce lira aktarmak yerine kulübün geleceğine milyon yatırmak bence en doğru yatırımdı.
Taner Özdemir dönemini sportif açıdan çok eleştirsek de özellikle bu sebeple gerçekten yararlı ve özverili bir yönetim sergiledikleri için teşekkür etmek de gerekiyor.
Peki şimdilerde durum nedir?
Kartalspor Futbol altyapısında öğrenci sayısı 50'li rakamalara düştü. U-19, U-17 takımları ile herkesi titreten, her yıl üst liglere, A takıma fabrika misali futbolcu yetiştiren tesisler adeta yok hükmüne getirildi. Binali Aydın yönetiminin ilk olarak altyapıya el atması ve öğrenci sayısını yeniden arttıracak önlemler almasını bu sebeple takdir ediyor ve destekliyorum. Bir kulübün büyüklüğünün altyapısının gücünden geçtiğini bilen ve bu uğurda çalışan yönetim bence sportif başarıdan çok bu yönü ile desteklenmelidir.
Başkan Yüksel parklarda "Gökhan abi" Kartalspor'a "üvey abi mi?"
Kartal'ın genç ama vizyonu geniş başkanı olarak anlattığımız Sayın Gökhan Yüksel'in bu konulardan haberdar olduğunu sanmıyorum. Aslında Kartalspor'un yaşadıklarından dahi habersiz olabilir. Ancak bu kulübe gereken özeni ve desteği vermesine de engel değildir. Sanırım Kartalspor'u daha bir kez dahi ziyaret etmedi. Hatta bir maçına dahi gitmedi. Altyapısına gidip minikler ve aileleri ile tanışmadı. Oysa ki biz Gökhan Başkanı çocuklar ile birlikte sevdik. Göreve gelir gelmez onları her alanda kucakladı. Destekledi. Onların "Gökhan abisi" oldu. Sanki Kartalsporlu miniklerin ve gençlerin "üvey abisi" gibi durmasını açıkçası yadırgıyorum. Üstelik kendisi de Kartalspor altyapısında futbol oynamış olan bir belediye başkanının artık ailesine sahip çıkması, onları en azından moral motivasyonlarını arttıracak şekilde ziyaret etmesi gerekirdi düşüncesindeyim.
Kartalspor ilçenin markası...
Kartal'ı gelişen, büyüyen bir kent yapmak isteyen belediye başkanımızın, Kartalspor'u en çok önemsemesi gereken değeri olarak görmesini istemek ayıp mı?
Sayın Yüksel'i seven, başarılı olmasını isteyen, Kartal'dan ülke siyasetine yürüme ihtimalini ciddi anlamda gören herkes gibi benim de dileğim budur. Kartalspor desteklenmeli, moral verilmeli, geleceğin büyük kenti projesinin reklam alanı olarak ilerlemesi sağlanmalıdır. Akıl da vizyon da bunu gerektirir.
Kalın sağlıcakla...