Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra, pazar sabahı kalktığında keyifle eline gazetesini aldı ve bütün gün keyif yapıp evde oturacağını hayal ediyordu.
Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve parka ne zaman gideceklerini sordu. Baba, oğluna söz vermişti; bu hafta sonu parka götürecekti onu, ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu.
Sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna uzattı:
- "Eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni parka götüreceğim!" dedi.
- Sonra düşündü: "Oh be, kurtuldum! En iyi Coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez!"
Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi:
- "Babacığım, haritayı düzelttim. Artık parka gidebiliriz!" dedi.
Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gördüğünde de hayretler içindeydi ve oğluna bunu nasıl yaptığını sordu.
Çocuk şu ibretlik açıklamayı yaptı:
- "Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan resmi vardı. İnsanı düzelttiğim zaman dünya kendiliğinden düzelmişti!"
…
Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve biz onlara değerlerimizi, milli kimliğimizi ve tarihimizi ne kadar aktarabiliyoruz?
Hz. Ali (R.A) “Çocuklarınızı yaşayacakları zamana göre yetiştirin” derken, çok önemli bir noktayı nazara verir. Teknoloji ve bilişsel gelişimin bu kadar hızlı değiştiği bir dönemde çocuklara kullanacağımız dil yenilikçi olmalıdır.
Maalesef ülkemizde en çok okunan çocuk kitapları arasında kültürümüzü yanlış anlatan, geleneksel yapımıza aykırı içerikli kitaplar yer almaktadır. Biz çocuklarımızı zararlı maddelerden uzak tutmak için elimizden geleni yaparken ‘ne okursa okusun yeter ki kitap okusun’ diye bu tarz kitapları evimize sokuyoruz. Zararlı maddeler bedenlere zarar verirken yanlış içerikli kitaplar ya da mobil oyunlar ruha zarar verdiğini unutuyoruz!
En çok tercih edilen mobil oyunlar savaş, şiddet ve intihar mesajları içermektedir. Her geçen gün çocukların ruh sağlığına verdiği zararla gündemde geniş yer tutan POPPY PLAYTİME HUGGY WUGGY adlı mobil oyun ve benzerleri ile ilgili ne sivil toplum örgütlerinin sesi çıkmakta ne de devlet yönetimi kanunlarla engel olmaktadır.. Peki 20 Kasım da kutlayacağımız çocuk haklarına ne oldu? En önemli haklardan biri çocuklarımızın güvenlik hakkı değil miydi?
Zihin ve ruh güvenliği sağlanmadan beden güvenliğini sağlayabilir miyiz? Maalesef ülkemizde daima büyük kayıplar verdikten sonra meclisten ses çıkmakta, yüreğimiz yanmadan adımlarımız seferber olmamaktadır.
“Merak ilmin hocasıdır” der Bediüzzaman. Merak, çocukluk döneminde zirvededir. Biz onların meraklarını giderecek, onların dönemine uygun projeler hazırlamadığımız sürece gelecek bizim değildir!
Hz. Peygamberimizin "Ben ilim şehriyim, Ali de kapısıdır" hadisi, haritadaki İNSANI birleştirmek için en önemli ölçü olması ümidiyle..
Sevgiyle kalın..
Kıymetli yazarımız çok güzel özetlemiş ağzına sağlık yüreğine sağlık olsun Geleceğimiz yavrularımızın gelişimi önce aileden sonrada öğretmenlerimizden ve en önemlisi çevreden arkadaşlarından bütünleşen bir topluluktan geçer tabiki tümünü kapsayan bir özel nitelikte okunan kitaplar serüvenler yaşanmışlıklar bunların herbirini kıymetli yazarımız Ayşegül Kara Zorlu hanımefendinin ŞAKRAK Kitaplarında okudum gördüm içerikleri muhteşem tavsiyemdir.Yazarımızın kendisinin ekibinde bulunan tüm çalışma arkadaşlarının emeğine sağlık olsun sizin gibi fayda sağlayan yazarlarımızın Rabbim yolunu açsın sayılarını artırsın başarı yolunuz açık olsun Kent 34 Gazetesi yönetiminede ayrıca teşekkür ediyoruz herbirinize sevgiler selamlar
Çok teşekkür ederiz. Yüreğinizin iyi niyeti kaleminize yansımış. Sizler gibi duyarlı kadınlarımız oldukça geleceğimiz emin ellerde.
harika cok güzel yazmissiniz elinize saglik
Yazıya göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü çok teşekkür ederim